Björn

“Je hebt hier het gevoel dat je écht wat doet”

Het verhaal van Björn

Björn is Operationeel Manager op de werf van Krommenhoek. Een baan waarbij hij het hele terrein in Rotterdam overziet. De werf, het transport en de mensen op kantoor. Een dynamische job waar planning en structuur erg belangrijk is. “Hier weet iedereen wat ik kan, dat is wel lekker.”

“Eigenlijk moet je het zo zien: ik houd alle informatie van de werf in de gaten. Wat er binnenkomt aan vrachten, wat er gekeurd moet worden, wat er moet gebeuren met de vrachten. En dan nog de communicatie met kantoor om onze producten weer te verkopen. Ik stroomlijn alles wat hier binnenkomt tot het moment dat het weer weggaat, een soort manusje van alles. Dat vind ik ook een prima titel, hoor. Ik kan nou eenmaal goed en snel schakelen, vaak ook ad hoc. Voordeel is ook dat je overal komt. Zo krijg je veel te zien.

Ik werk hier nu elf jaar en heb het bedrijf enorm zien groeien. Ik werkte toen met drie of vier jongens op de werf. En in totaal liepen hier 15 man rond ofzo. Nu zijn dat er bijna 50. We werkten toen echt nog op een postzegel. Wel lekker overzichtelijk, maar als je de werf nu ziet. Met alles wat er binnenkomt, zou het ook allemaal niet meer passen op het kleine stukje van vroeger.”

Met de handen

“We hebben hier een mooie groep collega’s. Natuurlijk is niet iedereen hetzelfde, maar het zijn wel allemaal gasten die niet vies zijn van hard werken. Daar is de metaalhandel ook wel de plek voor. Mouwen opstropen en lekker met je handen werken. Het is gewoon lekker om met een groep te werken die wilt knallen. En als je ziet wat we hier doen: ruig werk met de kranen en de vrachtwagens, het snijbranden, het laden en lossen via het water. Dat trekt natuurlijk wel een bepaald type aan, mensen die zich wel thuis voelen in dat industriële.

Er komt echt alles voorbij. We hebben nu twee werven, één voor oud ijzer en dan heb je het echt over tonnen. Grote stukken worden dan kort gesneden in de loods, onderverdeeld in verschillende categorieën en gesorteerd. Dan is het klaar voor de afnemers en smelterijen. Op onze andere werf is het minder snijden en slopen, maar juist meer sorteren. Daar gaat het niet om oud ijzer, maar aluminium, rvs, messing en koper. Minder zwaar werk, maar juist belangrijk om goed te sorteren. Dus dat betekent net zo goed met je handen werken. Als je hier werkt, heb je aan het eind van de dag echt wel het gevoel dat je iets gedaan hebt.”

Elke maand switchen

“Het is bij Krommenhoek belangrijk dat je de kans krijgt om verschillende dingen te doen. In mijn team proberen we elke maand af te wisselen, zo krijgt iedereen telkens een ander onderdeel. Vrachtwagens lossen, keuringen doen, noem maar op. Lekker dynamisch. Door te switchen houd je de uitdaging erin en je leert veel, dat is ook belangrijk want het werk verandert regelmatig. Bijvoorbeeld met keuringen moet je toch rekening houden met nieuwe regels of kwaliteitseisen. Door overal rond te kijken zorg je ervoor dat je kennis op peil blijft.

En we hebben lol met elkaar. Ik werk met een vrij jonge groep, logisch dat je elkaar dan in de maling neemt. En we organiseren bedrijfsuitjes, laatst zijn we gaan bowlen of een tijd terug een pizza-avond. En we hebben samen gefietst om geld in te zamelen voor Sophia Kinderziekenhuis. Vind ik belangrijk want je werkt iedere dag met elkaar. Dan is het wel lekker als je het goed met elkaar kan vinden of lol met elkaar kunt hebben. Er zijn genoeg jongens die ik ook buiten werktijd spreek, dat zegt ook wel genoeg. Het is gewoon een goede sfeer, het is ook een familiebedrijf natuurlijk. Dat merk je ook de manier waarop we hier met elkaar omgaan.”

Wie weet waar je eindigt

“Mensen die hier willen werken wil ik meegeven dat er echt veel mogelijkheden zijn. Ik wist dat ook niet toen ik hier binnenkwam. Kijk, als jonge jongen begin je vaak met vegen of sorteren. Dat klinkt misschien niet heel tof, maar je leert er wel de industrie door kennen. En zo ontdek je vanzelf wat je hierna wilt gaan doen, en daar wordt ook naar geluisterd. Dat vind ik heel positief van Krommenhoek. Je kan zelf aangeven wat je wilt gaan doen en dan kijken ze met je mee. Wie weet waar je eindigt!

En je bent veel buiten, moet je ook tegen kunnen. Ik vind dat heerlijk. Overall is het een mooi bedrijf, leuke mensen, uitdagend werk en genoeg kansen om te groeien. Ik zit hier goed, hoor.”

DIT IS BJÖRN

Werken bij Krommenhoek Metals

Hou jij ook van aanpakken? Kom bij ons werken en sluit je aan bij onze missie om een positieve impact te maken op onze wereld!