Bo

“Deze mannenwereld vind ik prachtig!”

Het verhaal van Bo

Verantwoordelijk voor de gehele binnendienst van de Ballast-producten afdeling van Krommenhoek Metals. Zo omschrijft Bo haar werkzaamheden bij de Rotterdamse metaalrecycling.

Dat betekent dat ze offertes en facturen opstelt, orders afhandelt en de vier webshops beheert. “Dat veelzijdige in je werk, dat is wel echt de kracht van Krommenhoek. “Ik werk hier nu drie jaar en ik kan rustig zeggen dat sindsdien geen dag hetzelfde is geweest. Dat vind ik ook wel het mooie aan dit bedrijf. Voortdurend inspelen op ontwikkelingen, lekker snel schakelen. Ik weet nog dat ik de vacature voorbij zag komen en hem aan mijn man liet zien. ‘Dit is Bo, hè’, zei ie. Ja, dit is wel echt Bo. En binnen een maand werkte ik hier. Wat me dan zo aanspreekt aan dit bedrijf? Ik hou gewoon van de ‘mannenwereld’. De duidelijkheid en eerlijkheid naar elkaar toe. Gaat er iets niet goed? Dan zeg je dat tegen elkaar. En daarna ga je weer verder. Niet lullen, maar poetsen. Die mentaliteit past heel goed bij mij.

Ik werk op kantoor en sta daardoor wat meer van de werf af. Ik zie de jongens die buiten werken wel, maar ik werk er niet mee samen. De werf is echt het gedeelte waar de recycling plaatsvindt. Daar komt alles binnen als afval. En wij kopen daar de onderdelen van waarvan wij denken dat we het weer opnieuw kunnen verkopen als een product. Dus we zijn heel erg bezig met het tweede leven geven aan afval. Dit werk zorgt er ook voor dat ik zelf wat bewuster omga met spullen en materialen. Is toch een kleine moeite als we het daarmee beter kunnen maken voor de volgende generaties?”

Groeien in je eigen functie

“De sfeer bij Krommenhoek is gewoon heel goed. We werken hier bij een professioneel bedrijf dat duidelijk aan het groeien is en veel kansen in de markt ziet. Krommenhoek is goed voor haar medewerkers. We hebben regelmatig borrels, bedrijfsuitjes, er wordt echt aandacht besteed aan het goed houden van de sfeer. Zit je in een moeilijke periode, dan is daar alle ruimte voor. Sporten vanuit het bedrijf, noem het maar op. Je bent hier niet iemand die acht uur komt werken. Je wordt gezien en gehoord, je bent echt onderdeel van het team. En dat vind ik erg belangrijk.”

Daarnaast krijg je hier de ruimte om te groeien. Voor de jongens op de werf zit dat in het doorgroeien naar nieuwe functies. Mijn ambities liggen vooral in het groeien binnen de functie die ik nu heb. Toen ik hier begon hield ik me bezig met invoeren van orders voor ballast-producten. Nu heb ik bijvoorbeeld een eigen CRM-systeem opgezet. Volledig geautomatiseerd. Ik vind dat echt gaaf. In de afgelopen jaren kreeg ik er zo steeds meer bij. Administratie, transporten, de webshops… Mijn eigen functie is in drie jaar tijd zoveel groter geworden. Ik hoef daarom niet zo nodig een andere functie binnen Krommenhoek. Er is meer dan genoeg beweegruimte in deze job.”

En ook in het bedrijf. Ik zei net al dat er genoeg kansen binnen deze markt liggen. En Krommenhoek is daar heel scherp op. Dat maakt het ook een jong en dynamisch bedrijf. Die wil om te groeien merk je in alles, dat geldt voor de organisatie, maar ook voor de medewerkers. Iedereen wil vooruit. Eerst waren we hier op kantoor heel blij wanneer we een ton aan ponsdoppen verkochten. Nu verkopen we tonnen ballasgewichten per dag. Ik merk dat de opdrachten steeds groter worden. Dat maakt het ook leuk, om onderdeel te zijn van zo’n mooie groei.

Ik vertel vrienden en familie ook met trots over Krommenhoek. Dat komt enerzijds door het team waarmee ik samenwerk. Er zitten meer meiden op kantoor, dat is gezellig. Een grapje tussendoor, meezingen met de muziek. Gewoon lekker simpel, niet te moeilijk. Maar als we gas moeten geven, dan geven we ook echt gas. En anderzijds zit die trots ook echt in mijn werkzaamheden; als ik een groot project mag behandelen, dat is wel gaaf natuurlijk. Net als de materialen of producten waar we het dan over hebben. We leveren veel aan een bedrijf dat jachten bouwt. Dan kom je dus echt bij enorme jachten. Dat is toch stukken leuker dan paperclips verkopen ofzo? Misschien is dat dan toch weer dat mannenwereldje wat ik zo leuk vind. Blijkbaar echt Bo, ja.”

BO

“Krommenhoek is goed voor haar medewerkers. We hebben regelmatig borrels, bedrijfsuitjes, er wordt echt aandacht besteed aan het goed houden van de sfeer”

Werken bij Krommenhoek Metals

Hou jij ook van aanpakken? Kom bij ons werken en sluit je aan bij onze missie om een positieve impact te maken op onze wereld!