Curt

“Bij Krommenhoek liggen de kansen voor het oprapen”

Het verhaal van Curt

Curt werkt sinds vijf jaar als Keurmeester Inname bij Krommenhoek. Binnenkomende vrachten zijn de verantwoordelijkheid van Curt. Dat betekent controleren of de inhoud klopt, contacten onderhouden met klanten en de externe vrachtwagenchauffeurs aansturen. Heb je iets nodig op de werf, dan moet je bij Curt zijn.

“Ja, dat klopt wel. Als er vragen op het terrein zijn, weten ze mij vaak wel te vinden. Dat kan echt over van alles en nog wat gaan. Dat vind ik leuk want zo spreek je veel collega’s en je blijft goed op de hoogte van wat er allemaal bij Krommenhoek Metals gebeurt. Mijn functie is Keurmeester Inname, maar ik zie het altijd zo dat we één groot team zijn. En elkaar overal meehelpen. Je doet hier eigenlijk nooit een dag hetzelfde. Ik denk ook dat ik dat heel snel saai zou vinden. Nee, saai is het hier zeker niet.

Ik ben geboren op Curaçao en ben zes jaar geleden naar Nederland gekomen. Ik heb eerst een studie geprobeerd en even gewerkt als gymleraar op een basisschool, maar dat vond ik niet leuk. Ik vond het lastig om in Nederland te aarden, die winters hier… Ik kom dan echt zon tekort. Inmiddels ben ik gewend, hoor. Mijn werk bij Krommenhoek heeft daar zeker bij geholpen. Ik werk hier veel buiten. En nee, de zon schijnt hier niet altijd, maar buiten zijn past goed bij mij. Ik zou niet een hele dag binnen willen werken. En die kou went ook, zelfs in de winter.”

Interesse tonen

“Ik ben hier begonnen met de bezem. Dat is gebruikelijk als je hier binnenkomt, tenzij je natuurlijk opgeleid bent voor iets specifieks, zoals vrachtwagenchauffeur. Heel eerlijk, schoonmaken is niet het spannendste werk, maar wel belangrijk. Als het hier een bende zou zijn, kunnen collega’s ook hun werk niet goed doen. Dus schoonmaken met een bezem klinkt misschien simpel, maar je bent echt wel onderdeel van het team. En voor mij was het een mooie kans om het bedrijf te leren kennen. Ik wist in het begin echt niet wat iedereen hier deed. Als je dan zelf interesse toont, is iedereen bereid je dingen uit te leggen of op weg te helpen. Gewoon vragen stellen.

Dat is natuurlijk dé manier om te ontdekken welke kant je op wilt binnen Krommenhoek. Ik ben nu Keurmeester Inname, maar ik heb echt wel ambities. In vijf jaar heb ik al mooie stappen gezet, maar ik wil blijven leren, het liefst elke dag iets nieuws. Soms loop ik hier rond en dan zie ik iets wat me interessant lijkt en dan bedenk ik of ik dat zou kunnen. En dan vraag ik gewoon of ik het mag proberen, dat wordt alleen maar gewaardeerd. Het lijkt me bijvoorbeeld mooi om vrachtwagenchauffeur te worden in de toekomst, of om kraanmachines te bedienen. Wie weet…”

Goeie sfeer

“We werken hard met elkaar. Dat kan ook bijna niet anders als je ziet hoeveel ijzer we hier verwerken. Maar ik vind het belangrijk dat er dan ook ruimte is om met elkaar te lachen, en die ruimte is er zeker. We hebben echt lol met elkaar om de stomste dingen. Weddenschappen ofzo. Wie het laatst klaar is met een klus moet eten halen, dat soort dingen. Het is gewoon gezellig met elkaar. En er zijn ook momenten dat het serieus is, hè. Dat iedereen full focus bezig is. Maar die afwisseling zorgt ervoor dat we goed met elkaar kunnen samenwerken.

En vergis je niet, we hebben elkaar ook echt nodig. Soms zijn we hier met werk bezig dat zwaar of gevaarlijk is, dan kan je het allemaal echt niet in je eentje regelen. Sowieso vind ik dat wel een mooi onderdeel van dit werk, het stoere. Toen ik hier net begonnen was, moest ik iets slijpen. Dan heb je al die vonken, dat is toch prachtig? Of tonnen aan ijzer tillen met zo’n zware hefttruck… Dat was allemaal nieuw voor mij. Eigenlijk best bijzonder dat je in zo’n korte tijd zoveel kan leren.”

Doorzetten

“Dat zou ik anderen ook wel mee willen geven. Stel, je wilt hier komen werken… laat je dan niet ontmoedigen doordat je eerst werk moet doen wat je niet altijd leuk vindt. Als je dan afhaakt, stop je echt veel te vroeg, dan heb je nog helemaal niet die kans gepakt om je hoogtepunt te bereiken. We zien dat nu wel eens gebeuren bij jonge jongens. In het begin is het misschien even doorzetten, maar je krijgt er echt veel voor terug! Krommenhoek is een mooi bedrijf en de kansen liggen hier voor het oprapen.”

DIT IS CURT

Werken bij Krommenhoek Metals

Hou jij ook van aanpakken? Kom bij ons werken en sluit je aan bij onze missie om een positieve impact te maken op onze wereld!